Hoe stel je een ergonomische bureaustoel in?

Hoe stel je een (ergonomische) bureaustoel in?

Hoe stel je een (ergonomische) bureaustoel in?

Ergonomie op het werk is belangrijk voor een gezonde houding en het voorkomen van onder andere rug- en nekpijn. Een ergonomische bureaustoel is daarom een must voor iedereen die veel tijd achter een bureau doorbrengt. Hieronder staan enkele tips voor het afstellen van een ergonomische bureaustoel:

  1. Zithoogte: Zorg ervoor dat de zithoogte zo is afgesteld dat uw voeten plat op de grond staan terwijl u zit. Dit helpt bij het behouden van een natuurlijke zithouding.

  2. Rugleuning: De rugleuning moet zo afgesteld zijn dat deze uw rug ondersteunt bij het zitten, met name in de lumbale (onderste) regio.

  3. Zitdiepte: De zitdiepte moet zo afgesteld zijn dat er ongeveer een handbreedte tussen de rand van de stoel en de achterkant van uw knieën is.

  4. Armleuningen: Armleuningen moeten op een hoogte zijn afgesteld waarop uw onderarmen rusten wanneer uw schouders ontspannen zijn.

  5. Hoofdsteun: Indien uw stoel een hoofdsteun heeft, stel deze dan zo in dat deze uw hoofd ondersteunt wanneer u uw rugleuning gebruikt.

Terug naar blog