Veel gestelde vragen

Bestellen

Allereerst bedankt voor uw bestelling! U ontvangt direct na het plaatsen van een bestelling een bevestigingsmail. Wij zullen direct voor u aan de slag gaan en informeren u zo snel mogelijk over de leverdatum. Vervolgens verzenden wij uw bureaustoel en kunt u genieten van uw bestelling!

Dat is natuurlijk geen probleem! Zou u dan alstublieft contact met onze klantenservice willen opnemen en de wijziging willen doorgeven. Alvast bedankt!

Wij geven op al onze bureaustoelen 2 jaar garantie.

Dat is zeker mogelijk! Neemt u dan alstublieft contact op met onze klantenservice.

Betalen

Tijdens het bestellen kunt u kiezen uit de volgende betaalmethodes:

iDeal: Veilig betalen via je eigen vertrouwde bankomgeving. NL
Bancontact: Veilig betalen via je eigen vertrouwde bankomgeving. BE
Creditcard: Visa, Mastercard of AMEX
Klarna: Achteraf betalen

Het is voor zakelijke klanten mogelijk om op factuur te betalen. Mocht u dit willen dan kunt u het beste contact opnemen met onze klantenservice!

Het is mogelijk om achteraf te betalen via Klarna. Met Klarna betaalt u pas uw bureaustoel zodra u deze heeft ontvangen!

Levering

Daar hoeft u zich geen zorgen over te maken. Wij leveren uw bureaustoel 100% gemonteerd en kostenloos bij u thuis af!

Het is niet mogelijk om je bestelling aan de hand van een track&trace code te volgen. Dit komt omdat wij uw bestelling graag 100% gemonteerd willen leveren zodat u direct kunt genieten van uw aankoop. Wij werken daarom met onze eigen bezorgdienst.

Wel sturen wij u persoonlijk een mail met de leverdatum. Mocht u een specifiek tijdslot willen weten dan kunnen wij dit u de dag van te voren doorgeven!

Wij leveren uw bestelling 100% gemonteerd af zodat u alleen nog uw bureaustoel hoeft instellen naar uw behoefte.

Let op wij leveren uw bureaustoel tot over de drempel van uw voordeur!

Dat is geen probleem! Onze chaffeurs zullen uw bureaustoel proberen af te leveren bij uw buren. Mocht dit niet lukken dat nemen zij uw bureaustoel mee terug en plannen wij samen met u een nieuwe leverdatum in.

Retourneren

Het is zeker mogelijk om uw bestelling te retourneren. Bij ons kunt u uw bureaustoel altijd 30 dagen proefzitten. Mocht de bureaustoel toch niet bevallen dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice.

Geen antwoord gekregen op uw vraag?

Wij helpen u graag bij uw vragen! Daarom adviseren wij u om contact op te nemen met onze klantenservice.